Rolstoeltransportfiets voor ouderen

De Burcht | Rolstoeltransportfiets
10.873,-

opgehaald

De Burcht | Rolstoeltransportfiets

Dit project hebben we kunnen realiseren met hulp van donateurs, stichting RCOAK en de Bavo stichting. Lees hier het verslag van de ingebruikname van de rolstoelfiets.

Hoe fantastisch zou het zijn dat, wanneer je rolstoelgebonden bent, je toch buiten op de fiets lekker uit kunt waaien samen met een familielid, vriend of vrijwilliger?

Onze woonzorglocatie De Burcht heeft al goede ervaringen met de bekende duofiets; die wordt veelvuldig gebruikt en door de bewoners erg gewaardeerd. Ze vinden het heerlijk dat ze buiten kunnen uitwaaien en de wijde omgeving verkennen. Ze komen steevast weer met een brede glimlach op hun gezicht terug.

Een groep waar de duofiets niet geschikt voor is zijn de bewoners die permanent in een rolstoel zitten; ook hen willen we graag de beleving bieden van het lekker buiten fietsen. Bijkomend voordeel is dat daarmee ook hun leefomgeving wordt vergroot omdat je met de fiets nu eenmaal verder van huis kunt. Daarom wil De Burcht de fietsvloot graag uitbreiden met een rolstoeltransportfiets.

De rolstoeltransportfiets is ontwikkeld om mensen, die in hun eigen rolstoel blijven zitten, per fiets te vervoeren. Er is geen transfer nodig tussen de rolstoel en de fiets. Zonder tilhulp of veel krachtinspanning wordt de bijrijder op het plateau van de fiets gereden. De ingebouwde elektromotor geeft een comfortabele trapondersteuning die het fietsen voor de fietser nog makkelijker maakt. 

Helpt u mee om een glimlach van geluk op het gezicht van onze rolstoelgebonden bewoners te toveren?

/imagecache/lg/uploads/2022/06/rolstoelfiets-veloplus-04-2.jpg

/imagecache/lg/uploads/2022/08/img-20220808-wa0005-1.jpg

Dit project kan mede tot stand komen dankzij bijdragen van de volgende stichtingen:

/imagecache/lg/uploads/2022/10/logo-rcoak-blauw.jpg       /imagecache/download/uploads/2022/10/logo-bavo-stichting.jpg

Recente donaties

€ 8,-

06-10-2022

Anoniem
€ 100,-

06-10-2022

Anoniem
€ 10,-

06-10-2022

Anoniem