Samen fit met muziek

Samen fit met muziek

Samen fit met muziek

In verpleeghuis Tiendhove

Zingen en samen muziek maken. Daar worden de bewoners van verpleeghuis Tiendhove wel blij van! De glimlach op de gezichten spreekt boekdelen. En dat dankzij financiering van de Dirk Gaasbeek Stichting. De Krimpense Muziekschool organiseert wekelijks verschillende muzikale activiteiten waardoor de bewoners kunnen genieten van muziek op locatie.

'Samen fit met muziek' bestaat uit drie activiteiten voor ouderen. De deelnemers van Zanggroep Zilver zingen wekelijks samen met elkaar. Bij de activiteit Muziek Actief gaan de bewoners aan de slag met een multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen waarbij ritme en muziek worden ingezet om beweging, spraak en cognitie te stimuleren. En Muziek in Huis is een wekelijkse activiteit waarbij bewoners met dementie samen met docenten zingen en muziek maken.

Dit project heeft als doel het samenbrengen van ouderen en activeren van de cognitieve functies, stimuleren van beweging, bestrijden van eenzaamheid en vergroten van welzijn door middel van muziek. ‘Bewegen op muziek maakt vrolijk, activeert de hersenen, je ontmoet andere mensen en dat geeft veel gezelligheid’ aldus een deelnemer van Muziek Actief. Een van de medewerkers van Tiendhove vertelt: ‘Ik zie dat muziek de bewoners vrolijk maakt en dat de bewegingen goed voor hen zijn. Ik zie bij iedereen wel een glimlach, geweldig!’ De onderlinge band tussen bewoners groeit. Al met al zeker geslaagd dus!

Vrienden van Lelie zorggroep bedankt de Dirk Gaasbeek Stichting hier hartelijk voor. Samen willen we meer mogelijk maken voor onze cliënten.

/imagecache/download/uploads/2023/10/foto1.JPG /imagecache/lg/uploads/2023/10/foto2.JPG /imagecache/lg/uploads/2023/10/foto3.JPG 
/imagecache/lg/uploads/2023/10/foto4.JPG

Deel deze post